0 0 0  
Sverige

Printa Blog är en blogg för alla som är intresserad av foto, inredning och riktigt snygga fotoprodukter.

Alla kategorier

 

Historien om Sveriges coolaste Instagramskrivare

Idag tar vi bilder med mobilen hela tiden. Helt naturligt. Men det fanns en tid för inte så länge sen då det var en färgsprakande nyhet. Printapod är en hyllning till det teak- och mässingsfärgade 60-talet. Här berättar vi historien om Instagramskrivarens uppkomst.

2014 deltog Printasquare i olika event som Webbdagarna och Creative Summit. På samtliga event fick vi samma fråga; ”Kan ni skriva ut besökarnas bilder på plats?”. Svaret var kort och gott att det kan vi inte. Våra maskiner är för stora och för komplexa att flytta (dessutom är dom inte speciellt vackra). Men ur denna återkommande fråga föddes ambitionen att på ett vackert, effektivt och annorlunda sätt framkalla bilder på plats. Från Instagram.

Vi behövde alltså en liten mobil enhet med stor personlighet. Skisser gjordes, en bättre än den andra, och efter ungefär en månad var ritningarna och teknikstödet klart för det som senare kom att bli Printapod. Valet av teak och mässing gjordes som en hyllning till 60-talet. Ögonen, som delvis består av en handbyggd integrerad LED-display, utvecklades med ett finsnickeri för att ge Printapod en fullständigt unik personlighet och bidra till den interaktiva upplevelsen.

Teknikstödet inkluderade från början Instagram men efter en tid las stöd för Twitter till för att öka integrationen med talare och publik som vid flera tillfällen haft Printapod på scenen som sällskap.

Printapod hette urpsrungligen Edwin, en hyllning till Edward H. Land som på 60-talet skapade Polaroidkameran. Printapod skriver i sin tur ut Retrokort som påminner om Polaroidbilder men görs med värmeframkallning istället för kemisk ljusexponering. På så vis går det betydligt snabbare och vi kan inkludera information som användarnamn, datum och text från både Instagram och Twitter.

Sugen på att veta mer? Gå till Printapods alldeles egen sida för mer information.

Relaterade produkter

 
Tweeta Prenumerera på vårt nyhetsbrev
https://printasquare.com/sv/login/
https://printasquare.com/sv https://printasquare.com/wp/wp-content/themes/printasquare_6 https://printasquare.com/wp/wp-content/themes/printasquare_6 sv
Få 15% rabatt

15% rabatt nu direkt

När du anmäler dig till vårt populära nyhetsbrev :)