0 0 0  
Sverige

Printa Blog är en blogg för alla som är intresserad av foto, inredning och riktigt snygga fotoprodukter.

Alla kategorier

 

5 enkla tips på hur du skapar en snygg fotoposter

Går du i tankar på att skapa en alldeles egen, personlig fotoposter men tycker det är svårt att få till den? Du är inte ensam. Att skapa en fotoposter som hänger samman visuellt kan vara lite knepigt och just därför har vi brutit ut det i fem enkla tips för hur du får till den där riktigt härliga postern.


Tips 1. Sortera bilder efter färg genom att skapa mappar på din dator eller i din telefon

De snyggaste av posters är ofta de som hänger ihop på ett mjukt och stilfullt sätt rent färgmässigt. Så ett bra tips är därför att sätta ihop din poster efter en viss färgkod. I exemplet har vi valt att hålla oss till blått. Skapa då en mapp på din dator eller i din telefon som du döper till exempelvis ”Blå sommar”. Förbered dig genom att lägga alla bilder du vill ha på din poster i denna. Då får du också en snabb överblick över hur bilderna fungerar ihop. När du skapat en mapp redan innan blir det således lättare att skapa din poster när du väl är inne i verktyget på hemsidan och i färd med att skapa mappen för dina poster-bilder i vår redigerare. Då behöver inte bläddra igenom ALLA dina bilder en gång till, utan kan bara markera samtliga och ladda upp, alternativt ”drag-and-drop” rätt in i redigeraren snabbt och enkelt.

skapa_foto_poster_tips
Tänk på: Genom att klicka på ögat kan du förhandsgranska hur din poster kommer att bli. Vill du byta ordningen på några av bilderna drar du bara runt dem i verktyget tills de ligger där du vill ha dem.

Tips 2. Beskär bilderna innan du laddar upp dem

Eftersom du inte kan beskära dina bilder i vår redigerare är det en god idé att göra detta innan. Välj kvadratisk form på dina bilder och beskär dem exakt så som du vill att de ska framkallas på din fotoposter. Detta gör du enkelt i din telefons inbyggda redigerare, med hjälp av en app som ”VSCO” eller i ett bildredigerings-program på din dator.

Tips 3. Gör alla bilder svart/vita

Har du en mängd bilder som inte går ihop så bra färgmässigt men som du verkligen älskar och tycker berättar en fin histora? Ett riktigt bra knep är att göra dem svartvita. Ladda upp bilderna precis som vanligt, gå till ”Inställningar” i redigeraren och gör tillvalet ”Svartvita bilder” med hjälp av reglaget. Vips så blir alla dina bilder svart/vita och din poster får ett stilrent och snyggt uttryck. Under ”Inställningar” kan du också välja liggande istället för stående format, lägga till en ram samt bestämma antalet bilder för din poster.

Tips 4. Använd luftiga bilder

Ett annat knep för att undvika en allt för rörig poster är att välja bilder med mycket luft i sig. Det vill säga bilder där det inte är så mycket detaljer och där objektet endast upptar en del av bilden.

5. Skapa ett tema för din poster

Genom att skapa ett tema får din poster automatiskt ett tydligt budskap och berättar din historia på ett visuellt och kul sätt. Exempel på teman kan vara familj, sommarlov, hav eller djur. Applicera då tipsen ovan på din poster genom antingen göra hela din poster svartvit eller följa en färgskala. Som här, där vi valt att skapa en ”beige pugs-poster”.

Nu är det bara för dig att börja skapa! Och du, vill du hänga upp din poster på väggen direkt kan du enkelt lägga till en ram i din beställning. Välj mellan svart eller vit. Enkelt, härligt och personligt. Precis som det ska vara!

Relaterade produkter

 
Tweeta Prenumerera på vårt nyhetsbrev
https://printasquare.com/sv/login/
https://printasquare.com/sv https://printasquare.com/wp/wp-content/themes/printasquare_6 https://printasquare.com/wp/wp-content/themes/printasquare_6 sv

15% rabatt nu direkt

När du anmäler dig till vårt populära nyhetsbrev :)